Close

Mer...

Guiden

En möhippa innan bröllopet är ett måste för de alldra flesta blivande brudar idag. Se till att möhippan du planerar blir den roligaste och mest speciella någonsin med våra roliga, läckra och fräcka party saker!

Möhippan planeras av tärnan eller tärnorna, men om det ska vara ett borgligt bröllop kan det lika gärna vara bästa kompisen eller systern som vill se till att bruden får en sista dag i frihet innan hon gifter sig.

Gästlistan

Det mesta som sker på möhippan inklusive NÄR den ska vara är en hemlighet för den blivande bruden. Det enda undantaget gäller vilka som ska komma till möhippan. Det är meningen att det ska bli en dag som bruden minns för resten av livet och då är det viktigt att man bjuder alla som hon vill ha med. Därför är det också viktigt att börja planera i tid så alla kan komma.

Ibland kan det kännas svårt att planera en bra möhippa när man ser gästlistan. Olika åldrar, intressen och tjejer som kanske aldrig mötts förut, men det finns många bra tips för att alla ska kunna vara med!

Aktiviteter

Ett av de bästa tipsen när deltagarna inte känner varandra, är i olika åldrar och har olika intressen är att dela in dagen i olika aktiviteter som passar olika grupper. På det viset får alla vara med och göra något som dom tycker är kul och trevligt!

Man kan tex kidnappa bruden tillsammans, ha en aktivitet på förmiddagen och äta lunch tillsammans, det kan alla vara med på. När det är dags för nästa aktivitet kan en del av gruppen fortsätta och när kvällen sedan avslutas kan det bara vara det inre tjejgänget kvar!

Kostnad

Tänk igenom kostnaden och kolla med alla inbjudna innan ni bokar något. Hur mycket är man redo att betala? Om någon är arbetslös eller pluggar kan det vara svårt att betala lika mycket som andra och det måste ni ta ställning till innan ni fortsätter.

Bruden ska naturligtvis inte betala för någonting!

För att undvika att någon drar sig ut i sista minuten – vilket innebär en ökad kostnad för alla andra, var noggranna när ni väljer datumet, tala om kostnaden och be tjejerna betala i förskott!

Exempel på kostnader att räkna med; Mat, dryck och tillbehör, utklädnad och detaljer till bruden, priser och presenter vid lekar, inträden, aktiviteter och resor hela dagen.

Många saker behöver betalas i förskott så som stora aktiviteter och alla coola party produkter som behövs för få rätt stämning.

Det är viktigt att alla bara betalar för den del dom är med på!

Klädsel

Den blivande bruden ska synas! Traditionellt har hon en slöja och andra detaljer som gör att andra utanför partyt direkt förstår att hon ska gifta sig snart. En färggrann boa är ett bra tillskott!

Detaljer som piskor och fluffiga handklovar är något som blir mer och mer vanligt och passar bra till ett party där alla gillar den lite fräckare stilen. Där har vi många roliga och fräcka produkter att diskret klä ut bruden i. Man kanske kan plocka fram dom när mormor gått hem efter lunchen… Då kan man även plocka fram alla övriga roliga produkter som gör möhippan riktigt  fräck! Vi har gjort färdiga kit för bruden och det finns både snälla och fräcka kit i olika prisklasser och storlekar!

Tjejgänget kan också ha nånting gemensamt som visar att ni är en del i möhippan. Det kan vara allt ifrån att man bestämmer att alla har en t-shirt med samma färg till coola möhippeknappar, boor, självlysande arm- eller halsband eller visselpipor. Det kan vara extra kul om alla får varsin ”party påse” med roliga attiraljer att använda under dagen och kvällen. I påsen kan det tex finnas en skattjakt för alla tjejer, en fräck penna, en visselpipa, ett självlysande armband och en cool knapp! Kolla in våra färdiga kit för både tjejgänget och bruden!

Om det är en stor möhippa där alla inte känner varandra kan namnlappar vara en bra idé och de visar också att man tillhör samma gäng. Vi har både fräcka och fina namnlappar.

Presenter är inget som förekommer ofta på svenska möhippor. Det kan vara roligt att ge bruden ett ”Överlevnads kit”. Det kan vara för äktenskapet, möhippan eller ”dagen efter”.

Vad ska man göra?

I Sverige är det tradition på att göra ganska stora aktiviteter. Man rider islandshäst, hoppar fallskärm, får en spa behandling eller spelar in en CD. Jättekul grejor man minns för livet, men alla har ju inte råd med sånt. Vi tror ju att det viktigaste är att man är tillsammans, har riktigt kul och lägger aktiviteten på en nivå där alla har råd att vara med. Tänk igenom gästlistan innan ni bestämmer er. Det finns massor med tips på nätet om olika stora aktiviteter.

Vad man än bestämmer sig för att göra är det de små detaljerna som höjer stämningen och håller fokus på att det är en möhippa! En skattjakt för bruden eller för hela tjejgänget som kan utföras under hela dagen är kul. Ta med egna sugrör och servetter om ni äter på restaurang. Duka med snygga och/eller fräcka tallrikar på picnicen, ta med visselpipor på sumobrottningen eller ge bruden en vattenflaska hon ska använda hela dagen! Kolla in leken ”present med konsekvens” för fler idéer!

Tänk på att...

 • Du får bara en chans (förhoppningsvis) att planera en möhippa för din bästa vän. Låt det ta tid och gör det bästa du kan.
 • Börja i tid. Du vill inte dra ihop en möhippa i sista sekunden och göra din bästa vän besviken! Var noggrann, gör listor och bocka av när något är gjort så vet du att du får med allt.
 • Gör något annorlunda. De flesta möhippor liknar varandra, försök göra något som din kompis verkligen kommer att minnas med glädje. Ett speciellt tema som hela möhippan följer gör den mer speciell.
 • Glöm ingen! Var noga med gästlistan, kolla med bruden och glöm inte släktingar, barndomsvänner och släktingar på mannens sida!
 • Man måste inte dricka alkohol och festa på en möhippa. Det viktigaste är att man är tillsammans och har kul. Gör det som du vet att bruden kommer att uppskatta.
 • Använd riktiga möhippeprylar för att ge partyt det där lilla extra. Vilken sorts party du än väljer finns något som passar er! Att planera partyt ska vara nästan lika roligt som partyt i sig självt, så sätt igång!
 • Redan när du bjuder in gästerna och ger förslag på aktiviteter och kostnader visar du vilken sorts party du tänk dig så se till att inbjudningen verkligen tilltalar gästerna och får dom att se fram emot festen.
 • Sök dig fram bland våra tips, idéer och lekar för att få hjälp att planera den perfekta möhippan. Enklare och roligare kan det inte bli!
 • Se till att bruden aldrig blir lämnad ensam. Hon ska ha sällskap ända hem till tröskeln.
 • Glöm inte att utse någon som är ansvarig för pengar (betala för bruden) och fotografering under möhippan.
 • En lyckad möhippa är en där alla har kul tillsammans, en misslyckad möhippa är en där någon blir förlöjligad eller gör saker som känns förnedrande!

Relaterade produkter

Från 29,00 kr
85,00 kr
35,00 kr
59,00 kr
19,00 kr
Från 9,00 kr
59,00 kr
19,00 kr
Från 19,00 kr